در این مطلب شما را با انواع سنگ مصنوعی نما و ویژگی های هر کدام از آن ها آشنا می کنیم. اغلب سنگ هایی که به عنوان سنگ مصنوعی نما معرفی می شوند توسط مواد پلیمری به تولید می رسند. این مواد نه تنها در تولید این محصول بلکه در تولید نرده صراحی، موزاییک پلیمری، کفپوش پلیمری و … نیز بکار می رود. قیمت نرده صراحی پلیمری و سایر محصولات بر اساس پارامترهای گوناگون تعیین می شود. با معرفی انواع سنگمصنوعی نما با ما همراه باشید
انواع سنگ مصنوعی نما
انواع سنگ مصنوعی نما کدامند؟ حتما به خاطر دارید که در سال های گذشته از سنگ های طبیعی مانند گرانیت و مرمر برای نمای ساختمان و دکوراسیون داخلی استفاده می شد. این سنگ ها علی رغم زیبایی و جلوه ای چشم نواز دارای یک ایراد بزرگ بودند و آن هم وزن و قیمت زیاد بود. افرادی که قصد داشتند سنگ طبیعی را در نمای خارجی ساختمان نصب کنند باید تمهیداتی می اندیشیدند که از سقوط و ریزش سنگ ها جلوگیری شود. به همین دلیل غالبا از پیچ و رولپلاک برای تثبیت آن ها استفاده می شد. اما از زمانی که سنگ های مصنوعی با کمک مواد پلیمری تولید شدند بسیاری از مشکلات حل شد. زیرا انواع سنگ مصنوعی نما دارای وزن کم و البته قیمت مناسب تری می باشد که از مقاومت بی نظیری برخوردار است.
سنگ مصنوعی سمنت پلاست
نخستین سنگی که قصد داریم به عنوان سنگ مصنوعی برای نمای خارجی و داخلی ساختمان به آن اشاره کنیم سمنت پلاست است. این سنگ از ترکیب بتن، خاک و رزین و الیاف و سایر مواد افزودنی تولید می شوند و کاربردهای بسیار زیادی دارد. به طور مثال می توانید از آن ها علاوه بر نمای ساختمان، به عنوان کفپوش، موزاییک، سنگ پله و … نیز استفاده کنید. یکی از ایراداتی که در خصوص این سنگ وجود دارد جذب آب و آلودگی است که می تواند جلوه زیبای آن را در مدت زمانی کوتاه از بین ببرد.
سنگ مصنوعی تراورتن
تراورتن نوعی سنگ تزئینی محسوب می شود که کاربرد زیادی در نمای داخلی و خارجی ساختمان دارد. این سنگ مصنوعی است و می توان بر اساس سلیقه و نیاز رنگ آن را روشن تر یا تیره تر سفارش داد. هر چه میزان مواد محلول در آب کمتر باشد قطعا رنگ آن روشن تر خواهد بود. سنگ تراورتن بافتی نواری و متخلل دارد که اگر بخواهیم آن را از نظر مقاومت با سنگ های دیگر از جمله گرانیت و مرمر مقایسه کنیم باید بگوییم که مقاومت آن کمتر است. اما دوام آن در برابر تغییراتی دمایی و بارش نزولات آسمانی به اثبات رسیده است.
سنگ مصنوعی مرمر و گرانیت
سنگ گرانیت و مرمر به طور طبیعی وجود دارند اما در خصوص تولید نوع مصنوعی آن ها می توان از سنگ های طبیعی در ترکیبات پلیمری و نانو استفاده کرد و جلوه آن ها را مانند سنگ های طبیعی ساخت. غالبا از سنگ های مصنوعی مرمر و گرانیت به عنوان سنگ اپن آشپزخانه، سنگ ظرفشویی، سرویس بهداشتی و … استفاده می شود که شکل و رنگ آن ها بسیار زیبا و خیره کننده است. در حال حاضر سنگ های مصنوعی نقش پررنگی در دکوراسیون داخلی منزل به شمار می روند.
سنگ مصنوعی کورین
کورین نام یک ماده مهندسی شده می باشد که در تولید سنگ مصنوعی از آن استفاده می شود. ترکیباتی مانند پلیمرهای اکرلیک، مواد معدنی و سنگی، رنگدانه ها در تولید این سنگ استفاده می شود. تولید کنندگان مختلفی در این حوزه فعالیت می کنند و از میزان ترکیبات متنوعی در آن بکار می برند. به طور کلی تنوع رنگ در انواع سنگ مصنوعی نما زیاد است و این امکان را در اختیار مشتری قرار می دهد تا انتخاب ایده آلی داشته باشد. بسیاری از افراد ترجیح می دهند سنگی را انتخاب کنند که از نظر رنگ با سایر بخش های منزل یا دکوراسیون هماهنگ باشند.
سنگ مصنوعی اونیکس
اونیکس از دیگر انواع سنگ مصنوعی نما به شمار می رود که می توان از آن برای تولید دیوارپوش، پارتیشن و … استفاده کرد. جالب است بدانید که سنگ اونیکس از تلفیق کورین و مرمر مصنوعی به وجود می آید که از نظر زیبایی دوام در جایگاه مناسبی قرار گرفته است. این موضوع سبب شده تا افراد استقبال زیادی از این سنگ داشته باشند.
سنگ مصنوعی کوارتز
همان طور که اشاره کردیم از زمانی که صنعت مواد پلیمری گسترش پیدا کرد استفاده از این مواد در کنار رزین، مواد شیمیایی و رنگ متداول شد. سنگ کوارتز دارای دانه بندی های مختلفی است که هر کدام از آن ها می تواند جلوه و ظاهری متفاوت را برای سنگ به وجود آورند. این سنگ دارای مقاومت خمشی و فشاری است. جذب آب توسط سنگ کوارتز بسیار کم است و همین امر سبب می شود که این سنگ ضد خط و خش باشد. استفاده از سنگ مصنوعی کوارتز در بخش هایی از نمای داخلی مانند سینک ظرفشویی ، کفپوش داخل ساختمان، کف آسانسور و … متداول است.
سنگ مصنوعی پلیمری
سنگ های پلیمری با استفاده از مواد پلیمری و رزین تولید می شوند. رزین نوعی چسب مخصوص است که می تواند پیوند محکمی بین مولکول های ذرات ایجاد کند و علاوه بر ایجاد سطحی صاف و صیقلی، جذب آب را به میزان قابل ملاحظه ای کاهش دهد. مقاومت و دوام سنگ مصنوعی نما از نوع پلیمری سبب شده تا هیچ آسیبی در برابر اشعه مضر نور خورشید و محیط های قلیایی نبیند. بکار گیری از رنگدانه ها می تواند منجر به تولید سنگ بر اساس سلیقه مشتری شود. تولید سنگ نما با مواد پلیمری هزینه کمتری به شما تحمیل می کند و از نظر مقاومت و دوام نیز از جایگاه بهتری نسبت به سنگ های طبیعی برخوردار می باشد. نصب آسان و سرعت در اجرای پروژه از مهم ترین ویژگی های سنگ مصنوعی نما محسوب می شود. زیرا وزن سنگ های طبیعی به مراتب بیشتر از سنگ های مصنوعی می باشد و علاوه بر دشواری در نصب و راه اندازی، شاهد حساسیت در حمل و نقل آن نیز هستیم. چون سنگ های طبیعی قابلیت ترمیم پذیری ندارند.